Vienkārši pagatavojamā šokolādes medus kūka ar ķiršiem – īpaši maigs un aromātisks deserts ar ideālu skābumiņu

Ja meklējat recepti desertam, kas ir gan sātīgs, gan atsvaidzinošs, šī šokolādes un ķiršu kombinācija būs tieši laikā.

Vai atceraties to brīnišķīgo bērnības medus kūkas smaržu, kas piepildīja virtuvi svētkos? Šodien es vēlos dalīties ar šī klasiskā deserta modernu un vēl bagātīgāku versiju. Šokolādes medus kūka jeb “Šokolādes meidoviks” ir pārsteidzoši maigs, savukārt ķiršu pildījums tam piešķir to nepieciešamo “odziņu”, kas līdzsvaro medus saldumu.

Es šo kūku gatavoju nesteidzoties, ar mīlestību, un rezultāts ikreiz priecē visus pie galda. Tas nav tikai deserts – tas ir veids, kā palutināt savus mīļos ar kaut ko paša gatavotu un patiesi īpašu.

Soli pa solim: Gatavošanas gaita

1. Mīklas sagatavošana

Sākam ar klasisku metodi – ūdens peldi. Traukā virs katliņa ar verošu ūdeni savienojiet cukuru, sviestu un medu. Sildiet, līdz cukura kristāli ir pilnībā izkusuši. Atsevišķā traukā nedaudz sakuliet olas un, nepārtraukti maisot, tievā strūklā ielejiet tās karstajā medus masā.

Pievienojiet sodu un cepamo pulveri. Jūs redzēsiet maģiju – masa kļūs gaišāka, gaisīgāka un apjomā palielināsies. Turpiniet karsēt apmēram 5–7 minūtes. Noņemiet no uguns un iemaisiet izsijātus miltus, kas sajaukti ar kakao. Mīkla būs mīksta un nedaudz lipīga – tā tam jābūt! Ietiniet to plēvē un ļaujiet stundu “atpūsties” ledusskapī.

2. Biskvītu cepšana

Atdzesēto mīklu sadaliet 14 vienādās bumbiņās. Katru bumbiņu izveltnējiet starp divām cepamā papīra loksnēm nedaudz lielāku par jūsu formu. Saduriet ar dakšiņu un cepiet 180°C temperatūrā pāris minūtes. Svarīgi: biskvītus aprieziet uzreiz, kamēr tie ir karsti! Atgriezumus neizmetiet – tie noderēs kūkas dekorēšanai.

3. Ķiršu “odziņa”

Ķiršus sablendējiet, pievienojiet cukuru un uzkarsējiet. Aukstā ūdenī iemaisiet cieti un citronu sulu, tad pielejiet to ķiršiem. Vāriet uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē. Ļaujiet atdzist.

4. Gaisīgais krēms

Aukstu saldo krējumu un krēmsieru saputojiet kopā ar pūdercukuru. Sāciet ar mazu ātrumu un pakāpeniski palieliniet, līdz krēms kļūst biezs, stingrs un zīdains.

5. Kūkas salikšana

Katru biskvītu dāsni apsmērējiet ar krēmu, bet pa virsu (vislabāk ar konditorejas maisiņu) izspiediet ķiršu pildījumu spirāles veidā. Atkārtojiet, līdz visas kārtas savienotas. Gatavo kūku vēlams ielikt konditorejas gredzenā un likt ledusskapī uz vismaz 6–8 stundām, lai tā “sastāvētos”.

Noderīgi padomi izcilam rezultātam

Miltu daudzums: Nepievienojiet miltus par daudz! Pat ja mīkla šķiet lipīga, pēc stundas ledusskapī tā kļūs pateicīga veltnēšanai. Pārāk daudz miltu padarīs biskvītus cietus.

Krēma noslēpums: Lai krēms izdotos nevainojams, gan traukam, gan putojamajām slotiņām, gan pašam krējumam jābūt ļoti aukstiem.

Dekorēšana: Sasmalciniet biskvītu atgriezumus smalkās druskās un apberiet kūkas sānus un augšu. Tas piešķir mājīgu, klasisku izskatu.

Ķirši: Ja izmantojat saldētus ķiršus, pirms blendēšanas tos nav nepieciešams pilnībā atlaidināt, taču lieko šķidrumu pēc blendēšanas varat nedaudz noliet, ja tā ir par daudz.

Precīzas sastāvdaļas (16 cm formai)

Mīklas biskvītiem:

Sviests: 130 g

Cukurs: 200 g

Medus: 90 g

Olas: 2 gab.

Milti: 400 g

Kakao pulveris: 60 g

Cepamais pulveris: 1 tējk.

Soda: 1 tējk.

Ķiršu pildījumam:

Ķirši (svaigi vai saldēti): 250 g

Cukurs: 70 g

Citronu sula: 1 ēdamk.

Kukurūzas ciete: 20 g (+ 2 ēdamk. auksta ūdens sajaukšanai)

Krēmam:

Krēmsiers (piemēram, Philadelphia): 350 g

Saldais krējums (33%): 250 g

Pūdercukurs: 70 g

Lai jums izdodas radīt svētku sajūtu savās mājās! Labu apetīti!